گروسی در ایران: باید به آمریکا نشان دهیم که توافق امکان‌پذیر است | مذاکرات با ایران حرفه‌ای است + فیلم اسلامی در کنفرانس خبری با گروسی: هرگونه اقدام مداخله‌جویانه در امور هسته‌ای با اقدام متقابل ما مواجه می‌شود رئیس سازمان انرژی اتمی با گروسی دیدار و گفتگو کرد (۲۴ آبان ۱۴۰۳) تماس تلفنی عارف با وزیر صمت سردار سلامی خطاب به دشمنان: با ضرباتی سخت انتقام می‌گیریم عراقچی: آماده مذاکره بر اساس منافع ملی و حقوق غیرقابل‌انکار خود هستیم رئیس مجلس: نیروی هوافضای سپاه نماد روشن «ما می‌توانیم» است شایعات پرونده جنجالی درخصوص متهمان رشت صحت ندارد (۲۴ آبان ۱۴۰۳) «تولسی گبرد»، مدیر امنیت ملی آمریکا، کیست؟ پزشکیان در آیین روز ملی «کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار»: بخوانیم تا همدل شویم آغاز یادواره «شهدای نیروی هوافضای سپاه» با حضور معاون‌اول رئیس‌جمهور (۲۴ آبان ۱۴۰۳) آغاز رایزنی گروسی با عراقچی در تهران (۲۴ آبان ۱۴۰۳) + فیلم حمایت مسکو از مذاکره اردوغان با ترامپ درباره خروج آمریکا از سوریه درخواست همکاری بایدن از ترامپ در موضوع آتش‌بس غزه تصادف خودرو حامل وزیر صمت در سفر به کردستان | حال وزیر مساعد است هشدار سازمان ملل: فلسطینیان با حملات هوایی زنده به گور می‌شوند هلاکت نظامیان صهیونیست در جنوب لبنان + جزئیات علی لاریجانی راهی سوریه می‌شود (۲۳ آبان ۱۴۰۳) ترامپ و بایدن در کاخ سفید دیدار کردند گروسی وارد تهران شد (۲۳ آبان ۱۴۰۳) هشدار برنامه جهانی غذا: مواد غذایی در نوار غزه کمیاب و بسیار گران است حکم قصاص برای ۶ نفر از متهمان پرونده شهید آرمان علی‌وردی استاندار خراسان رضوی با هیئت رئیسه دانشگاه آزاد استان دیدار کرد وزیر نیرو: سال آینده ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه می‌شود ۹ نظامی صهیونیست در جنوب لبنان به هلاکت رسیدند (۲۳ آبان ۱۴۰۳) حمله حزب‌الله به وزارت جنگ رژیم صهیونیستی (۲۳ آبان ۱۴۰۳) وقوع انفجار در حیفا (۲۳ آبان ۱۴۰۳) بازداشت کارمند دولت آمریکا به اتهام درز اطلاعات محرمانه مرتبط با ایران (۲۳ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

نماینده مجلس: وزیر بهداشت به هشدار‌های نهاد‌های نظارتی درباره کمبود دارو توجهی نکرد| کارنامه عین‌اللهی نگران‌کننده است

  • کد خبر: ۱۳۸۵۰۱
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۵
نماینده مجلس: وزیر بهداشت به هشدار‌های نهاد‌های نظارتی درباره کمبود دارو توجهی نکرد| کارنامه عین‌اللهی نگران‌کننده است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از بی توجهی وزیر به هشدار‌های نهاد‌های نظارتی درباره کمبود دارو گفت: متاسفانه در جریان کمبود دارو در کشور وزارت بهداشت دچار غافلگیری استراتژیک شد.

به گزارش شهرآرانیوز، فتح‌الله توسلی در نشست علنی امروز (سه شنبه ۱۵ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در توضیح سوال خود از وزیر بهداشت و درمان پیرامون علت عدم توجه وزارت بهداشت به وضعیت بهداشت و درمان شهرستان ها، ضمن تشکر از تلاش کادر بهداشت و درمان به ویژه در زمان شیوع ویروس کرونا و تامین بخشی از مطالبات مردم توسط دولت و وزارت بهداشت گفت: بدنه وزارتخانه بهداشت و درمان در طول یک سال گذشته، برخی از دستور وزیر را اجرا نکرده است، لذا این سوال براساس برنامه‌های توسعه کشور، کارنامه و عملکرد وزیر بهداشت طرح شده است، کما اینکه ما نمایندگان در برابر قرآن سوگند یاد کرده ایم تا به استقلال، آزادی و تامین منافع مردم پایبند باشیم.

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس یازدهم با اشاره به برنامه‌های وزیر بهداشت و درمان در زمان رأی اعتماد افزود: شهریورماه سال ۱۴۰۰ نیز آقای عین اللهی برنامه استراتژیکی برای رفع مشکلات حوزه بهداشت و درمان ارائه نکرد و در برنامه‌های وی، درمان بر پیشگیری مقدم بود، در حالی که طبق سیاست‌های نظام سلامت کشور، پیشگیری بر درمان مقدم است.

وی یادآور شد: در زمان رأی اعتماد اعلام کردم که جناب عین اللهی انسان شریف و پزشک خوبی است، اما نمی‌تواند وزیر موفقی باشد، این سخن ناشی از شناخت قبلی ایشان نبود، بلکه براساس مطالعات دقیق برنامه‌های پیشنهادی وی در زمان اخذ رأی اعتماد این موضوع را بیان کردم. کارنامه یک سال و سه ماه گذشته وزیر بهداشت و درمان نیز نشان می‌دهد که در آن زمان بیراه سخن نگفته ام.

توسلی در ادامه اظهار کرد: در ۴۵۴ روز مسئولیت آقای عین‌اللهی در وزارت بهداشت، ۲۷۷ تذکر کتبی از نمایندگان گرفته است و تاکنون بیش از ۲۲۴ سوال از عملکرد این وزارتخانه در سامانه درج شده است، همچنین ۹ فقره استیضاح و ۳ مورد تحقیق و تفحص از این وزارتخانه مطرح شده است، این کارنامه آیا نگران کننده نیست؟ و آیا نشان از وجود مشکل در این وزارتخانه ندارد؟

وی خطاب به وزیر بهداشت و درمان گفت: وزارت بهداشت در جریان کمبود دارو، دچار غافلگیری استراتژیک شد و برنامه ریزی و مطالعه دقیق کارشناسی برای کمبود دارو نداشت، این وزارتخانه در کمتر از دو ماه چند معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو را تغییر داد و این درحالی است که براساس هشدار‌های معاونت فنی و حسابرسی عمومی و سلامت دیوان محاسبات، کارگروه سیاستگذاری، تخصیص، توزیع و مصرف ارز ترجیحی به وظایف خود عمل نکرده و تعامل لازم بین سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی وجود ندارد، البته قصور بانک مرکزی را نیز نمی‌توان نادیده گرفت.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: بی توجهی وزارت بهداشت به هشدار‌های دستگاه‌های نظارتی و حتی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و گزارش دیوان محاسبات شایان توجه است، براساس گزارش رسمی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در آبان ماه و به استناد بررسی داده‌های سازمان غذا و دارو در سامانه توتک از ۳۱۰۰ قلم دارو با کمبود حداقل ۳۷۰ دارو مواجهیم که ۹۰ مورد آن‌ها از اقلام پرمصرف دارویی هستند و این وضعیت در مناطق محروم حادتر است، چنانکه در یک بازه زمانی در انبار دارویی حوزه انتخابیه ام تنها ۶ سرم وجود داشت؟!

توسلی خطاب به وزیر بهداشت و درمان گفت: در گزارش نهاد‌های نظارتی درباره تعطیلی خط سرم سازی شهید قاضی تبریز که ۴۰ درصد سرم کشور را تامین می‌کند، هشدار داده شده بود، اما بی‌توجهی به این هشدار‌ها موجب کمبود سرم و دارو‌های دیگر از جمله دارو‌های آنتی بیوتیک شد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: براساس آمار باید به تذکرات قرائت شده در صحن خطاب به وزیر بهداشت و درمان از زمان رأی اعتماد تاکنون که ۲۷۷ فقره است، توجه کنیم. همچنین به ۲۲۴ فقره سوالات ارجاعی به کمیسیون و ۳ فقره موضوعات مرتبط با تبصره ۱ ماده ۲۰۷ آیین نامه داخلی، شایان توجه است. کارنامه وزیر، گزارش‌های دیوان محاسبات و کمیسیون بهداشت و درمان با وضعیت داروخانه‌ها و کمبود دارو در شهرستان‌ها و روستا‌ها نیز قابل توجه است، ما نباید در مقابل مسائل مردم بی تفاوت باشیم. مشخص نیست در سال ۱۴۰۴ با این وضعیت به کجا برسیم! چرا که این شرایط موجب تحقق سیاست‌های کلی و توصیه‌های مقام معظم رهبری نخواهد شد.

وی به دو کتاب طرح عدالت و کارنامه عملکردی منتشر شده در وزارت بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: در این دو کتاب به خوبی درخصوص عدالت افقی به عنوان نیاز برابر و عدالت عمومی به معنای نیاز بیشتر به خدمات توضیح داده شده، اما هیچکدام از این موضوعات اجرا نشده است. ما امروز با کمبود استامینوفن و سرم در داروخانه‌ها مواجهیم و این وضعیت برای کشوری که حرف اول را در منطقه می‌زند، مناسب نیست.

توسلی تاکید کرد: چرا یک بیمار برای پیدا کردن سرم باید همه داروخانه‌ها را جستجو کند! ما نباید درباره امنیت سلامت مردم بی تفاوت باشیم، متاسفانه بسیاری از بهورز‌ها در حال بازنشسته شدن هستند و ما جایگزینی برای آن‌ها نداریم، این موضوع سبب خواهد تا مردم برای دریافت کمترین خدمات از روستا‌ها به شهر رجوع کنند. این در حالی است که خدمات و امکانات بهداشتی ناعادلانه توزیع شده، اما ایجاد و تقویت زیرساخت‌های لازم برای تولید فرآورده‌ها اعم از مواد اولیه دارو، واکسن و تجهیزات بهداشتی از سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری است و در قانون برنامه ششم توسعه به همکاری وزارت بهداشت با سازمان پدافند غیرعامل جهت بازدارندگی از انواع تهدید‌ها و خنثی سازی و مقابله با آن‌ها اشاره شده است.

وی تصریح کرد: براساس سیاست‌های کلی و توصیه‌های مقام معظم رهبری، وزارت بهداشت و درمان موظف به ارتقای شاخص‌های سلامت است، اما این وزارتخانه و دانشگاه علوم پزشکی نه تنها نگاه استراتژیک درباره وضعیت سلامت مردم ندارند، بلکه امکان حضور پزشکان در مناطق محروم را فراهم نکرده اند و آن را ضروری نمی‌دانند، این در حالی است که در حکومت اسلامی، محرومان باید مورد توجه قرار گیرند و عدالت باید برقرار شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->